Porumb dulce
Tip: Sweet Spirit
Recoltare: 1-15 iulie
Stocuri pentru precomanda in site apar incepand cu 25 iunie. Livrarea se face a doua zi dupa recoltare.
Porumbul zaharat este o specie de porumb diferita de porumbul furajer. Marimea atat a plantei cat si a stiuletelui este mai mica decat cea a porumbului furajer. Bobul este moale si se recomanda pentru consum in stare proaspata dar si pentru procesare.
In ultimii ani, fermierii din estul Europei au descoperit o noua „moda”, cultivarea porumbului zaharat. Porumbul zaharat sau porumbul de fiert este una dintre cele mai recente culturi aparute in peisajul agriculturii romanesti. Este una dintre culturile apreciate de consumatori deoarece boabele acestuia in starea de “lapte” au calitati gustative si substante hranitoare deosebite. Porumbul zaharat este o cultura rentabila, datorita faptului ca acest porumb se culege mai repede decat cel obisnuit, productia este mare si preturile de desfacere bune. Numarul cumparatorilor sunt in crestere, de acest produs fiind interesate marile magazine sau fabricile de conserve. Lucrarile tehnologice sunt aceleasi ca si la porumbul conventional, cu deosebirea ca porumbul zaharat se culege dupa 65-90 de zile, cand boabele nu sunt coapte (sunt „in lapte”). Cerinta fata de caldura este ridicata pe toata perioada de vegetatie.
Designed by DBHost Romania,
AgroMH © 2021. Toate drepturile rezervate.